Schoolwoordenboek

Investeringsplan

Een investeringsplan is een plan waarin je beslist waar je geld in wilt investeren. Dit betekent dat je geld gebruikt om iets te kopen of te doen, met de hoop dat het je in de toekomst meer geld zal opleveren.

Voorbeelden van een investeringsplan

Voorbeeld 1: Stel dat je een jongere bent die graag videospelletjes speelt. Je kunt ervoor kiezen om je geld te investeren in de aankoop van een nieuwe spelconsole. Je hoopt dat je door deze investering meer plezier zult hebben en misschien zelfs nieuwe vrienden zult maken om samen mee te spelen.

Voorbeeld 2: Een ander voorbeeld van een investeringsplan is wanneer je ervoor kiest om je zakgeld te sparen om een concertkaartje te kopen van je favoriete artiest. Je hoopt dat je door deze investering een geweldige ervaring zult hebben en misschien zelfs een onvergetelijk optreden zult meemaken.

Een meest voorkomend voorbeeld van een investeringsplan is wanneer mensen ervoor kiezen om hun geld te investeren in aandelen van een bedrijf. Ze hopen dat de waarde van de aandelen zal stijgen, zodat ze winst kunnen maken wanneer ze de aandelen in de toekomst verkopen.

Bijpassende begrippen

Begrippen met de letter I